För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
Om oss
På den här sidan kan du läsa om vår skola. Du hittar bland annat information om skolmat, förskoleklass, fritidshem och kultur.
Välkommen till grundsärskolan åk 7-9
Grundsärskolan årskurs 7-9 är förlagd till Nyhemsskolan i Ängelholm. Skolan ligger i samma byggnad som Nyhems grundskola årskurs 7-9. Nyhemsskolan är vackert belägen i närheten av Rönne å, ca 800 meter öster om centrum.
På grundsärskolan ser vi till varje elevs förutsättningar och intresse. Vi skapar trygga individuella inlärningsmiljöer och vår profil är att varje elev har rätt till den stöttning den behöver gällande både resurser och miljöanpassning. Detta skapar bra förutsättningar för att nå bästa möjliga kunskapsinhämtning och att kunna bli så självständig som möjligt.
Vi befinner oss på en grundskola och har därför möjligheten att dela lärare med grundskolan gällande både estetisk verksamhet och motorik. Detta öppnar möjligheter för ökad kunskap och förståelse bland personal och elever. Det sker även samverkan med en av grundskolans åk 7. Detta innebär gemensamma skapande aktiviteter, gruppövningar samt att driva skolans cafeteria en dag i veckan. Samverkan har fått positiv respons i båda verksamheterna.
Maten på skolan
Måltidsservice tillagar och serverar mat varje dag till elever i kommunens skolor.
Måltidsverksamheten i Ängelholms kommun präglas av kvalitet, service, matglädje och delaktighet. Maten som serveras ska vara vällagad, god och näringsriktig. Måltidsservice ställer höga krav på råvarorna som används. Råvarorna ska vara så naturliga som möjligt och fria från onödiga tillsatser. Vi strävar också efter att råvarorna är närodlade/närproducerade. Menyerna är i största möjliga mån säsongsanpassade och planeras av Måltidsservice kockar. I menyarbetet utgår vi från elevernas önskemål, livsmedelsverkets råd om bra måltider, näringsrekommendationer samt Ängelholms Måltidspolicy.
Specialkost
Skolorna erbjuder specialkost av medicinska, etiska eller kulturella skäl. Anmälan görs via e-tjänst.
Vid medicinska skäl krävs läkarintyg som lämnas till elevens mentor eller direkt till köket på aktuell skola. Om ert barn har läkemedel för matallergisk reaktion som ordinerats av läkare ska en egenvårdsblankett fyllas i. Blanketten finns på skolexpeditionen. Informera även mentor om matallergin och hur den ska hanteras. Vid frågor kan du kontakta skolsköterskan.
På skolor serveras aldrig nötter, mandel eller sesamfrö på grund av allergirisken.
Här kan du anmäla specialkost Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad blir det för mat?
Du kan också ladda ner appen Skolmaten till din telefon och se menyn för din skola.
Kultur i skolan
På våra grundskolor garanteras samtliga elever en kulturpalett bestående av konstformerna teater, film, konst och kulturarv, musik och dans. Kulturupplevelserna administreras av Kultur och fritid och innebär att alla elever i årskurs F-9 garanteras en aktivitet varje år.
I kulturutbudet ingår bland annat:
- Teaterbesök på Helsingborgs stadsteater
- En samtida dansföreställning på Jarl-Kulle-scenen
- Skolbio på Röda Kvarn
- Konstpedagogiska lärprocesser
- Pedagogiska visningar på Järnvägens Museum
Vårt skolbibliotek
Nyhemsskolans bibliotek ligger mitt i skolan och är ljust och öppet för att välkomna eleverna. Här kan eleverna allt från att luta sig tillbaka i en fåtölj och slappna till att fördjupa sig i ett arbete vid fönsterbordet när datorn behöver laddas. Läsningen är grunden till det mesta i skolan och det tycker vi är viktigt att lägga vikt vid, tidigare har vi haft läsprojekt med avsatt tid för läsning som numer har blivit en naturlig och viktig del av svenskundervisningen. Pedagogerna arbetar tillsammans med bibliotekarien för att lämplig litteratur ska finnas både i grupp- och klassuppsättningar och kunna läsas i olika grupper och resultera i givande diskussioner och tankar.
Skolbiblioteket arbetar:
- Läsfrämjande med bokprat och läsupplevelser.
- Undervisande med fortbildning av IKT till elever och lärare.
- Som resurs för elevernas utveckling till kritiskt tänkande informationssökare.
Skolbiblioteket erbjuder:
- Clevertouch skärm för studier, underhållning, filmvisning m m.
- Webbaserad katalog via utlåningssystemet Mikromarc där bibliotekets medier är sökbara.
- En boksamling som ständigt uppdateras för att inspirera och utmana.
- Databaser att söka information i, t ex Nationalencyklopedin, Alex författarlexikon och Landguiden som kan användas även hemifrån.
- Dagstidning, tidskrifter och spel för trivsamma raster.
- Talböcker för utlåning till elever som behöver extra stöd i sin läsning.
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.