För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
Så arbetar vi
På den här sidan kan du bland annat läsa om vår pedagogiska inriktning och våra specialkompetenser. Du kan också läsa kort om vår vision och vår värdegrund.
Vår vision
När våra elever lämnar Errarps skola önskar vi att de har med sig:
- Jättemycket kunskap!
- Jättemycket glädje!
- Jättemycket vänskap!
Digitalisering
I Ängelholm har alla elever från grundskolans årskurs 1 till sista året på gymnasiet var sin dator. På Errarps skola ingår IKT som en naturlig del i den dagliga undervisningen/verksamheten från förskolan till årskurs 6. När eleverna lämnar skolan har de skaffat sig en bred digital kompetens för ett livslångt lärande där de kan vidareutveckla sina kunskaper i takt med samhällets utveckling. Eleverna hanterar digitala verktyg som en naturlig del av läroprocessen samtidigt som man känner lust och trygghet inför utveckling och förändring.
IKT-personal
IKT-pedagogens uppgift är att stötta lärarna och eleverna med den pedagogiska användningen av datorerna. På skolan finns också en IKT-administratör som sköter det tekniska underhållet av datorer, skrivare, Smartboards och övrig IKT-utrustning.
Klassrummen
Klassrummen är mediautrustade, d v s där finns datorer, ljudsystem och interaktiv skärm/projektor.
Barn och unga på nätet
Internet ger skolorna nya möjligheter men också nya utmaningar. Personal och elever finner en mängd spännande sätt att utveckla lärandet. Med den nya tekniken ökar informationen och kommunikationen i skolorna men allt är inte bra. Därför uppmanar vi eleverna att söka information via av skolan rekommenderade länkar.
Vi ger också eleverna tydliga regler vad det gäller e-post och chatt. I grunden handlar det om respekt för andra människor och om att kunna sortera, sovra och värdera informationen. Skolan strävar efter att utveckla och förstärka dessa kunskaper hos eleverna.
Trygghet och trivsel
Trygghetsgruppen
Trygghetsgruppen består av en person från skolan samt specialpedagog och skolpsykolog. Arbetsgruppen träffas varje månad för att stämma av läget på skolan samt för att planera olika insatser som behöver göras. Vi arbetar efter skolans plan mot kränkande behandling och diskriminering och vi utvärderar och utvecklar den efter hand tillsammans med eleverna. Det är till oss man anmäler om kränkningar sker, diskriminering förekommer eller om det skulle uppstå mobbning.
Vår skola ska vara fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling
På Ängelholms skolor ska alla känna sig trygga och bemötas med respekt. Det gäller elever, vårdnadshavare och personal. Alla har lika stort värde och mot alla typer av kränkande behandling gäller nolltolerans. Alla skolor har en plan mot kränkande behandling och diskriminering, där varje skola berättar vad de gör för att deras elever inte ska bli kränkta eller illa behandlade. Det finns en plan för varje verksamhet och den ska anpassas till läget som råder där. Planen uppdateras årligen. Önskar du ta del planen kan du kontakta din skola eller kommunens kundtjänst.
Relaterade länkar
Skolinspektionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Barnombudsmannen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Diskrimineringsombudsmannen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Barnens Rätt i Samhället (BRIS) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skollagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Diskrimineringslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Frågor och svar
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.