För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
Välkommen in i teaterns magiska värld!
TEATER
från årskurs 3
Vad vi gör i teatergrupperna
Vi utgår från drama- och teaterövningar som på ett lekfullt sätt utvecklar både individen och gruppen och tränar saker som man behöver, för att ha kul tillsammans på scenen.
Teatergrupperna får också hålla på med hur man berättar med teater, både genom skådespeleri, att med inlevelse berätta med hela kroppen, men även hur man bygger en scenisk berättelse. Vi hittar på både kortare och längre scener tillsammans. Ibland jobar vi med ett manus som redan finns. Alla teatergrupper får jobba med en föreställning som vi spelar upp för familjerna under våren.
På teatern får du prova att vara någon annan, att leva dig in i hur det skulle vara, och genom denna inlevelse får du många härliga upplevelser tillsammans med dina medspelare. Vi låtsas – på riktigt.
Vad teaterverksamheten bygger på
Fantasi och spontanitet är utgångspunkten för vår teaterverksamhet, eftersom leken och lusten är grunden för allt teaterskapande.
Generositet och gemenskap utgör grunden för hur vi jobbar och är en förutsättning för att teatereleverna ska känna sig trygga i gruppen och våga släppa loss fantasin och kreativiteten.
Konsten att våga misslyckas, eller som man kallar det inom improvisationsteater, "Att misslyckas med stil".
Om man inte vågar göra "fel" finns det en risk att man inte vågar göra något alls.
Information till föräldrarna
Man behöver inte ha spelat teater tidigare. Det är bara bra att gruppens medlemmar har olika erfarenheter, eftersom vi inspireras av varandra.
Teatergrupperna delas in efter ålder för att gruppsammansättningen skall bli så bra som möjligt.
Gruppens behov och intresse utgör grunden för upplägget av verksamheten.
Vi jobbar med improvisationsteaterträning för att skapa ett prestationsbefriat och prestigelöst arbetsklimat i teatergrupperna. Det ger en bra grogrund för kreativa upptäckter och erfarenheter tillsammans med andra. Denna träning innebär att man bland annat jobbar med spontanitet, fantasi, att inte hela tiden värdera det man gör, för då är det lätt att man hejdar sig själv och sin fantasi. Vi jobbar med medspelarskap, närvaro, acceptans och att våga misslyckas. Vi ser det som viktiga redskap som kan berika elevernas egen personliga utveckling, både på och utanför scenen.
Plats och priser
Teaterlektionerna är i Kulturskolans teatersal. Antagning sker inför varje nytt läsår.
Kostnad: 400 kr/termin.
Teaterlärare och dramapedagog: Karolina Persson
Länk till nyanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Frågor och svar
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.