För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
Råd och stöd
På den här sidan kan du läsa om hur vi arbetar med elevernas hälsa och hur du kan få råd och stöd.
Vårt elevhälsoteam
Skolsköterska
Kerstin Persson
Vad gör skolsköterskan?
Skolsköterskans uppgift är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att uppmuntra en hälsosam livsstil. Skolsköterskan erbjuder hälsobesök, vaccinationer enligt svenska vaccinationsprogrammet och öppen mottagning för eleverna. Sköterskan fungerar också som ett stöd för elever med funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom.
Skolkurator
Anneli Klinteberg
Vad gör skolkuratorn?
Skolkuratorn arbetar med socialt arbete som huvuduppgift och är anställd för att utföra ett stödjande psykosocialt arbete. Kuratorns roll är att stötta elever, anhöriga och skolpersonal genom att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Helhetsperspektivet tar hänsyn till elevens hela livssituation, och ser till möjligheter som främjar utveckling, mognad och hälsa.
Hur kontaktar jag elevhälsoteamet?
Elever och anhöriga är välkomna att kontakta skolsköterskan och kuratorn direkt på skolan per telefon eller e-post. De har tystnadsplikt, vilket betyder att de inte får föra vidare känsliga uppgifter. Om uppgifter förs vidare ska det vara till elevens fördel. Tystnadsplikt kan brytas av anmälningsplikten. Skolsköterskan och kuratorn delar sin tid på flera skolor och finns därför inte tillgängliga på vår skola alla dagar i veckan.
Studie- och yrkesvägledare
Studie-och yrkesvägledaren träffar eleverna enskilt och i grupp för att prata om framtiden och vägen vidare efter grundskolans slut. Vi arbetar för att stärka eleverna i sin förmåga att ta beslut. En viktig del är att vägleda och informera i valet till gymnasiet eller till andra utbildningar, så att de har förutsättningar för att göra väl underbyggda val. Det kan vara i form av gruppvägledning, enskilda samtal, klassinformation, studiebesök, workshops och annat.
Samverkan med arbetslivet är en annan viktig del i arbetet och eleverna får genom PRAO (praktisk yrkeslivsorientering) en inblick i arbetslivet och en möjlighet att utveckla kontakter med olika verksamheter utanför skolan.
Vår studie- och yrkesvägledare delar sin tid mellan Strövelstorps skola och Toftaskolan och är därför inte på plats hos oss alla dagar i veckan.
Studie- och yrkesvägledare
Ulrika Nilsson
Särskilt stöd
Alla barn och elever ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Enligt SL kap 3 § 3.
Barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling ska anvisas plats i förskola eller skolbarnsomsorg, om inte barnets behov av sådant stöd tillgodoses på annat sätt. Enligt SL kap 8 § 7 samt kap 14 § 6.
Specialpedagoger och speciallärare deltar i barnhälsoarbetet i förskolan och skolan som ett stöd till pedagogerna och arbetar för att ditt barn ska få utvecklas utifrån sina förutsättningar.
På Strövelstorps skola har vi tre specialpedagoger som är inriktade F-3, 4-6 och 7-9. Utöver dessa har vi även två speciallärare som arbetar med inriktning på matematik, svenska och so-ämnen.
Extra resurser för råd och stöd
Utöver skolans eget elevhälsoteam har Ängelholms kommun extra resurser som kan sättas in vid behov. Det är skolans elevhälsoteam som tillsammans med rektor och föräldrar som beslutar om den här hjälpen ska kallas in.
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.